Project Description
מתכון של רחל אחותי

רכיבים
1 ק"ג חזה הודו נקבה (הנקבה רך יותר)
שזה חצי "פרפר"
מלח ותבלינים
שיטת הכנה
- להשרות במשך הלילה (ולפחות שעתיים) בשתי כפות מלח שהומסו
במעט מים רותחים, ועורבבו בליטר של מים קרים. - לחמם תנור אפיה למקסימום האפשרי.
- להוציא את החזה מהמים ולנגב היטב. למרוח בכל תבלין שאתם
אוהבים. לדוגמא, ערבבו בכוס: כפית שום כתוש, כף חרדל, כף דבש,
פפריקה ופלפל שחור. מרחו על החזה, ופזרו על כולו בעזרת הידיים. - להניח את החזה בתבנית אפיה מרופדת ברדיד אלומיניום. והכניסו
למרכז התנור, לא מכוסה. - לאפות בטמפרטורה מקסימלית 20 דקות, ועוד 20 דקות בטמפרטורה
של 160 מעלות. - לכבות ולא לפתוח את התנור עד שהוא מתקרר, לפחות חצי שעה.
- כשהפסטרמה קרה לגמרי, לפרוס לפרוסות דקות.